De gemiddelde Nederlander verbruikt minstens twee keer per jaar energie in een woning. Zo’n 2,6 kilowatt per jaar over het algemeen. Daardoor is het goed mogelijk om de energierekening omlaag te krijgen door bepaalde maatregelen in te nemen. In dit artikel laat ik je zien welke woningisolaties kosten besparen en hoe je dat doet.
Wat is woningisolatie?
Woningisolatie is een manier om kosten te besparen op je energierekening. Het voordeel van woningisolatie is dat het de energierekening leidt tot minimaalgestelde verbruik en ook weer in de toekomst kan worden aangepast aan nieuwe Europese normeringen.
Waarom is woningisolatie nodig?
Woningisolatie is nodig om kosten te besparen. Daarom zijn er verschillende redenen waarom woningisolatie noodzakelijk is. Zo kunnen kosten worden bespaard door het vermijden van brand,lawaai en vervuiling. Ook kan het voorkomen dat de woning beschadigd raakt door vocht of warmteverlies. Door isolatiemateriaal in de woning neer te leggen, kan er tot wel 30 procent bespaard worden op uw energierekening!
Hoe isoleren we onze woning?
Woningisolatie is een goed idee voor uw energiekosten. Maak van uw woning een warmtevrije zone met behulp van isolatiemateriaal of isolatiewerken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van dakbedekking, isolatiegoederen of een warmteventilator.
Kosten van woningisolatie
Woningisolatie is de meest voorkomende oplossing voor vermindering van het energieverbruik. Een woning met isolatie wordt geïsoleerd door middel van luchtveiligheidsmateriaal, zoals raamkoppelingen of dakisolaties. Hierdoor reduceert het verbruik van warmte en klimaatverandering in een woning. Kosten voor woningisolatie variëren naargelang de situatie van de huiseigenaar. Voorbeelden hiervan zijn:
– De prijs per kWh voor gas stijgt onafhankelijk van leverancier en product;
– Investering in warmtebesparing kan dus ook prijzen drukken;
– Het plaatsen van airconditioning of koeling kan ook extra kosten met zich brengen.