Waarom de keuze maken voor zonnepanelen?

In Nederland zijn er al meer dan 7 miljoen zonnepanelen geplaatst. Hierdoor is het belangrijk om te weten waarom de keuze voor zonnepanelen zo groot is geworden. In dit artikel vind je de belangrijkste redenen.

Wat is een zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron. Ze hebben het voordeel dat ze niet afhankelijk zijn van keuring en ertoe gaan dat ze veelal goedkoper zijn dan andere energiebronnen. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, zoals monocrystalen en multicrystalline cellen. Monocrystalen zijn sterk vervuilend, maar multicrystalline cellen lijken minder schadelijk voor onze atmosfeer omdat er meer smeltjes ontstaan.

Er is volop onderzoek gaande naar de verschillende manieren waarop we met zonnepanelen kunnen omgaan en wat de mogelijkheden daartoe zijn. Zo wordt bijvoorbeeld geprobeerd om de batterijduur te verlengen of kan er aangewend worden gemaakt van intelligente technologieën om bepaalde diensten op basis van uitstoot te leveren, zoals warm water maken of elektriciteit produceren in woningen die geïsoleerd liggen.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Naast de voordelen van een duurzame energieopwekking, hebben zonnepanelen ook nadelen. Zo zijn ze duurder dan andere energiebronnen en het is lastig om ze goed te plaatsen. Daarnaast gaat het ook ten koste van het daglicht. Volgens recent onderzoek is er minder licht door zonnepanelen dan door gascentrales.

Welke ruimtes draagt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel wordt gebruikt om de warmte uit de zon te halen. Hierbij is het belangrijk dat het paneel in de juiste ruimte wordt geïnstalleerd, omdat dan maximaleefficiency wordt bereikt. Er zijn verschillende ruimtes waar een zonnepaneel goed in past: op daken, overuren in huis, op heetgestelde verdiepingen of aan de kust. Naast efficiëntie is er ook nog het voordeel dat een zonnepaneel minder energie verbruikt dan andere installaties zoals gascentrales of warmtekrachtinstallaties (wc’s).

Wat is de keuze om te gaan wonen met zonnepanelen?

De keuze om te gaan wonen met zonnepanelen is een goede beslissing. Solarstrom helpt je duurzaam in de toekomst te blijven. Dat betekent meer energie opwekken dan je verbruikt en minder afval. Ook krijg je een bijkomende greenfee: minder CO2 uitstoten dan je huidige energieverbruik naar beneden brengt.

Eén voorwaarde om te kunnen profiteren van het voordeel van solarstrom is dat er genoeg zonneschijn is. Als de zon onder gaat, staat de installatie altijd open voor vervanging of herstelling waardoor solarstrom continu inzetbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *