Hoe kun je geld besparen op de energierekening?

Wanneer je in het bezit bent van een energiecontract, is het raadzaam om regelmatig de energierekening te controleren. Zo kunnen er zaken zoals energieprijzen, verbruik en mogelijke subsidies worden geboekt. Hier vind je een aantal tips voor hoe je geld bespaart op de energierekening.

Wat is de energierekening?

Het meest voordelige voorbeeld van energiebesparing is het inschakelen van een warmtecentrale. Hiermee bespaart u gemiddeld 20 tot 30% op je energierekening. Een ander goed idee is om alle apparaten in een kamer aan te laten gaan zoals airconditioning en koelkast. Hierdoor verbruikt u minder gas en verlaagt u het brandstofverbruik met minstens 25%. Ook is het erg efficiënt om zonne-energie te gebruiken, omdat dit nog geen duurverlies levert.

Wat zijn de mogelijkheden om geld te besparen op de energierekening?

Je kunt verschillende manieren bedenken om je energierekening te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van verbruiksoverdrachten of het registreren van alleenstaande woningen onder de huisvestingsregeling. Ook kan je bepaalde apparaten gebruiken of vaker uitschakelen dan anders. Er zijn veel mogelijkheden om geld te besparen op je energierekening. Ga gerust eens diep na of vind jouw mogelijkheid precies wat je zoekt!

Welke maatregelen kun je nemen om geld te besparen op de energierekening?

1. Zoek naar een energieleverancier die goedkoper is dan andere. Hieronder vind je een lijst met veel bespaarders van de energiemaatschappij.

2. Kies voor stroom op basis van het verbruik en niet op het aantal uren dat je ermee wil spelen. Dit kan variëren per dag of week, want elke dag en elke week is anders in gebruik én prijsgesteld.

3. Bespaar op de warmtebronnen door ze regelmatig te schoonmaken en onderhouden. Ook hierbij kan variëren per dag en per week wat nodig is om zo geld te besparen op de energierekening.

4. Zorg ervoor dat je alle apparaten regelmatig uitlaat door ze goed te wassen met warm water (op afstand) of in een droge kamer te drogen (zie ook punt 5). Besparen op de energierekening hoeft niet altijd veel moeite te kosten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *